Parat start skolestart

Hvor finder jeg tips om skolestart?

At starte skole er et stort skridt i et barns liv, hvorfor skoletasken også er vigtig for den lille nye studerende. Forud venter mange års læring, og for at udstyre barnet til en bedst mulig start i skolelivet, skal skoleartikler mestres. Her er en guide til hvad der er vigtigt at huske, når du forbereder dit barns børnetaske og skoletilbehør.

Skoletasken er meget mere ind kun en taske.

Når et barn begynder i skole, ændres hele selvforståelsen af ​​barnet. Det er ikke længere det lille uansvarlige barn i hjemmet, nu har barnet faktisk nogle opgaver, som den skal være ansvarlig for i hverdagen. Skolen er vejen til et mere voksent liv, hvor der er pligter i form af deltagelse og hjemmearbejde, derfor er værktøjerne til disse opgaver også vigtige. Skoletasker er derfor ikke kun tasker, de er en forudsætning for, at disse opgaver kan opfyldes. Tasken skal indeholder bøger, blyanter, notesbøger og sportsbeklædning, som alle er nødvendige i hverdagen på skolen.

Ved at give barnet en taske, som barnet kan lide og derfor ser efter, kan man forvente, at læringsprocessen også vil være mere enkel. En god taske er derfor en god start på en tilfredsstillende skoletid.

Sjovt skoletilbehør gør læring til en leg

Selvom barnet får mere ansvar i skolestart, og selvom undervisningen skal tages alvorligt, er barnet stadig et barn, der kan lide at lege. 

Dette må ikke glemmes som forældre, for da kan du ende med at gøre skoletiden til noget surt lige fra starten. I stedet skal leg inkorporeres i barnets indlæringsproces fra første skoledag.

Skoleartikler kan være et funktionelt værktøj Et penalhus er f.eks. ikke kun en holder af redskaber men for et barn, det kan også være Spidermans penalhus, et tredobbelt penalhus med Disney Frost eller Paw Patril . Så når barnet er ved at starte lektierne, kan det være givende at henvise til en superhelt eller et eventyr i forbindelse med opgaverne.

Der er utallige forskellige penalhus med forskellige temaer og motiver, og ved at give barnet medbestemmelse på den front kan man gøre vejen til læring mere ligetil og barnet gladere.

Skal udstyret så være praktisk eller smart?

Vi ved alle, at diskussion med mellem barnet og dets forældre, hvor meninger ikke altid deles, når det kommer til, om noget er praktisk eller ikke. For forældre er den første prioritet, at barnet har en taske, der er let og god at bruge og at medbringe. De glemmer ofte, at andre kriterier også skal være opfyldt.

Det siger sig selv, at skoletasken ikke skal være for stor for barnet, at adgangen til indholdet skal være let, og at tasken skal kunne modstå noget slid. Når det er sagt, har udseendet imidlertid også en betydning. Børn har sjældent den samme æstetiske sans som deres forældre, og det kan være vanskeligt for voksne at forstå, hvorfor man ønsker nøjagtigt den taske.

Men det kan være en god ide at lytte til barnets ønsker og behov, når man køber ind til skolestart. Ved at give barnet ret i et par af barnets ønsker signaliserer du, at barnets valg er relevante og meningsfulde og derved tilskynder til en større bevidsthed om ansvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *